Eger

Eger a több mint ezer éves kisváros dicső történelmi múltjával, értékes műemlék együtteseivel, boraival és gyógyvizeivel Magyarország leghíresebb városainak egyike.

A város épített és kulturális örökségekben egyaránt gazdag. Barokk jellegű történelmi belvárosát a XVIII. században élt nagy műveltségű katolikus egri püspökök alakították ki.A város és környéke híres történelmi borvidék. A lakosság csaknem 1000 éve foglalkozik szőlő- és bortermeléssel kiváló minőségű borokat termelve.A város híres meleg vizű gyógyfürdőjéről, medencéit hazai és külföldi turisták ezrei látogatják szívesen. Az építészetileg is lenyűgöző Török Fürdő minden látogató elismerését méltán elnyeri.

Eger a kultúra szerelmeseinek is tartogat csemegéket bőséggel. Az újonnan létrejött Kepes György Művészeti Központ állandó kiállítása Kepes György hagyatékára épül, mely mai szemmel közelít a művészet és technológia kapcsolatához.

A város idegenforgalmában a konferenciaturizmus is jelentős szerepet játszik, melyhez kiváló lehetőséget biztosítanak legnagyobb szállodák konferencia termei.

Eger Magyarországot kétszer is képviselte az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében (Entente Florale Europe) 1992-ben, ekkor Európa Díjat nyert, majd 2007-ben, amikor arany érmet kapott. 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább