Debrecen

Debrecen Magyarország második legnagyobb lélekszámmal rendelkező városa, mely országos szinten az egyik legdinamikusabban fejlődő település.

A „cívisváros" – mint az Észak-Alföldi régió központja – az utóbbi évtizedben rendkívüli átalakuláson ment keresztül. Igazi „élhető" közösségi térré vált -  Közép-Kelet Európa legszélesebb - sétálóövezetté alakított városközpontja, hangulatos szökőkútjaival, látványos színes virágszigeteivel, pihenésre csábító teraszaival, tartalmas kikapcsolódást nyújtó rendezvényeivel. Megújult és ezáltal a belváros hangulatos sétálóövezetéhez kapcsolódott többek között a Simonffy utca, a Csapó utca, a Halköz és a Bajcsy-Zsilinszky utca Piac utca felé eső része. A tavalyi évben szintén megújult a Széchenyi utca belvárosi része, megépült a belvárost elkerülő nyugati tehermentesítő út 1. üteme, melynek – szökőkutakkal, oszlopos díszfákkal ellátott – útkísérő zöldsávja Magyarországon egyedülállónak mondhatóak.

Az idei év tavaszán adták át az új Nagyerdei Stadiont, mely „zöldstadionként" Európában egyedülálló módon a Nagyerdő közepén funkcionál. Az idei év nyarán megújul a Nagyerdei  Parkerdő belváros felőli része is és a csónakázó tó helyén vízi látványosságként ködszínház és óriás szökőkút fogja várni az oda látogató vendégeket Minden évben számos színvonalas, nemzetközileg is elismert kulturális rendezvény közül (Debreceni Tavaszi Fesztivál, Mangalica Fesztivál, Debreceni Cívis korzó, Borkarnevál, Debreceni Pulykanapok, Katonazenekari Fesztivál, stb.)  válogathatnak az ide látogatók. A város és az ország legnagyobb szabású kulturális rendezvénye -  a Debreceni Virágkarnevál - idén 45.-ik alkalommal kerül megrendezésre. A színpompás fesztivál változatos programokkal várja az érdeklődőket, mely hazánk fiai és a külföldiek közül is egyre több látogatót vonz. A virágkompozíciók mellett színvonalas szórakoztató programok, koncertek, táncelőadások, kiállítások és gyerekprogramok dobnak még egy nagyot a hangulaton.

Debrecen gazdag kulturális és szellemi értékei közé tartozik a Nagytemplom, a  Déri Múzeum, az új művészeti galéria - a Modem, valamint a történelmi és irodalmi hagyományairól is ismert Református Kollégium, melynek iskolatörténeti, egyházművészeti múzeuma, nagykönyvtára igazi élmény minden látogatónak. A színházak és mozik mellett számos igényes szórakozóhely, szabadidőközpont, pub, kávézó és klub gondoskodik minden korosztály sokszínű szórakoztatásáról. A város hangulatos éttermei ízletes magyaros és nemzetközi ételkülönlegességekkel, kemencében sült finomságokkal várják a vendégeket. Kellemes családi programok helyszíne lehet az egész évben nyitva tartó, különleges trópusi növényeket felvonultató fedett mediterrán élményfürdő, a nagyvilág egzotikus állatait is bemutató állatkert és a mellette elhelyezkedő vidámpark. Kellemes sétát tehet Magyarország legelső védett természeti területét is magában foglaló Nagyerdőn.

Látogasson el hozzánk, ismerje meg közelebbről is városunkat!

 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább