Csesztve

Csesztve egy alig 330 lélekszámú kis község. Az Észak-Cserhát lankás nyúlványai között megbúvó faluban festői környezet fogadja z idelátogatót. Ez a falu, amely nem csupán a természet adta szépségtől oly értékes (erdők, völgyek, a falun átfutó patak, gondozott parkok és ligetek), hanem az itt található épített örökség miatt is.

A falu turisztikai vonzerejét elődlegesen a Madách Imre Emlékház jelenti. A 19. századi nemesi kúria ad otthont hazánk egyetlen Madách emlékhelyének. A drámaíró több évig lakott itt feleségével és gyermekeivel. Az emlékházat park veszi körül, melyben ugyan már kidőlve, de látható a hatalmas hársfa, az ún. Madách-fa, amelynek árnyékába az író sokat időzött és alkotott.

1212-ben épült a román stílusú, gótikus szentélyű Szent Márton katolikus templom.

A Majthényi-kúria a Polgármesteri Hivatalnak, könyvtárnak és óvodának ad helyet.

A falu végén található, a századok óta létező Török-kút, más néven a Pitnye-forrás.

A Csesztvei Hagyományápoló és Kulturális Egyesület hozta létre és üzemelteti a falu Tájházát.

Hagyományos programjaink: Madárijesztő Szépségfesztivál (május), Fráter Erzsébet Emléknap (július), Szüreti Fesztivál (szeptember), Madách Imre Irodalmi Emléknap (október). 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább