Csányoszró

Csányoszró község az Ormánság szívében található, az aprófalvak között a maga 770-780 fős lakosságával nagy községnek számít. Az önkormányzat és az Együtt Csányoszróért Egyesület illetve a helyi vállalkozások közös erővel évre-évről igyekeznek a közterületeket virágokkal színesíteni. Közös cél az egységes, virágos falukép kialakítása. Nagy örömünkre nemcsak az itt élők örülnek a nagyszabású virágosításnak, hanem a községen átutazók is rendszeresen megállnak fényképezni és gratulálni.

A faluban a középületek, turisztikai látványosságok körül is gondozottak a zöld területek, s virágok díszítik tavasztól-késő őszig.

A községben különböző formában találhatóak a virágok, a központban vesszőkosarakat helyeztünk el, a fő út mentén saját magunk által kialakított fa virágtartók láthatóak, illetve az országút és járda közötti területek is virágokkal vannak színesítve. A park területén virágsziget található, illetve a mély árokparton egy virágfal került kialakításra.

Csányoszró halmozottan hátrányos helyzete ellenére is egy szerethető, virágos falu, ahol szívesen látják az idelátogatókat a helyiek. Az évtizedes múltra visszatekintő virágos faluképet az emberek saját házuk előtt óvják, gondozzák.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább