Budapest XX. kerület – Pesterzsébet

Kerületünk az idén ismét benevezett a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyre.  Nem titkolt szándékunk, hogy virágosabbá, és ha lehet élhetőbbé tegyük Magyarország ránk eső részét. Erzsébet királyné emléke előtt is tisztelegve tizenkétezer tő egynyári növény telepítését tervezzük az idén és már kiültetésre került kétezer-ötszáz folyóméter kanna a frekventáltabb sétányok mentén. A belváros villanyoszlopait idén is virágokkal borítjuk.

A kerület fáinak folyamatos ápolása és cseréje a kulcs a zöldfelületek minőségi megtartásához. Az élhető környezet megteremtése összefogás nélkül nem lehetséges. Nem csak az Önkormányzat intézményei között, de a kerületért tenni akaró lakossággal is kapcsolatot kell teremteni. A parkfenntartást megszervező Szociális Foglalkoztató mind szakmai, mind tárgyi segítséget megad a lakóterületek szépítéséhez.

A helyi lakóközösség egy része már saját kezébe vette környezete gondozását. A kerületben a civil kezdeményezések egyre jelentősebbek. A legutóbbi környezetszépítési akciónkon ötszáznál is több résztvevő volt. A hasonló rendezvényeken számos vállalkozás, egyesület, klub és szervezet is segédkezik.

Minden kedves látogatót szeretettel várunk!

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább