Bikal

Baranyai kistelepülés a mi kis falunk. Évről-évre jelentkezünk a „Virágos Magyarország" pályázaton, és tesszük azért, mert szeretjük  és sokan dolgozunk ,hogy tiszta, gondozott, virágos legyen.

Önkormányzatunk vezetésével, civil szervezeteink és a helyi vállalkozók összefogásával virágosítunk és pályázunk. Büszkék vagyunk a parkjainkra, amelyek pályázatok segítségével kerültek kialakításra.

Térburkolattal ellátott utak és pihenő padok csalogatnak sétára, pihenésre. Idén készült el a Világháborús emlékhely felújítása és a körülötte lévő park átalakítása még folyamatban van. Július végén a hagyományos Falunapi rendezvényen fogjuk felavatni. 2013. augusztusában avattuk fel a Ki-és betelepítés kárvallottak emlékszobrot :  Hidaskürt, Bikal, és a Német Kisebbségi Önkormányzatok összefogásának köszönhetően. Az evangélikus templomot is felújítják: a tornyot újra lemezelik és az omladozó vakolatot is kijavítják. Szerencsések  vagyunk , mert a faluban működik a Puchner Kastélyszálló. Egyrészt munkalehetőséget ad, másrészt idegenforgalmi bevételt hoz. Falusi vendéglátással próbálkozik néhány család . 

A Faluvédő és Szépítő Egyesület tagjai virágbörzét szervezett és „ virágos udvar"  pályázatot hirdetett . Sok szép előkert  közül  választjuk ki , hogy kit díjazunk. Általában tízet szoktunk kiválasztani. Több éve már, hogy civilek és az iskolásaink tavasszal „szemétszedő akció keretében rendet tesznek falun belül és kívül is a szomszéd községek határáig. Rendszeres szemétszállítás a lakósságnak ingyenes. Szelektív hulladékgyűjtés helye már kialakításra került csak az edényekre várunk, ennek határideje ez év vége.

Bizakodóak vagyunk, mert a Kistérségi összefogás új lehetőséget kínál. Reméljük, hogy élni tudunk majd vele.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább