Berente

Polgármesteri köszöntő

Magyarország észak-keleti térségében a Bükk hegyvonulat és a Cserháti dombok völgyében a Sajó és a Bódva folyók találkozásánál élő közösségünk köszönti az érdeklődőket.

Berente a XII.századben már létezett és a Zách nemzetség tulajdona volt neve, a Regestrum tanúsága szerint BERENTA. A falu tulajdonosai ekkor már Berenteieknek nevezték magukat. Zách Felicián merénylete után a király elkobozta a Berenteiektől és a Dédesi várbirtokhoz csatolva újfent koronabirtokká tette.

Berente történetében a falu birtokosai közül legjelentősebb szerepet töltött be a Négyessy, Szepessy család.

1999. május 1-től számítjuk a település Újkorát. Múlt századi történelme összeforrott Kazincbarcikával, amelyhez 1954-ben csatolták. 1999-ben pedig Dr. Göncz Árpád köztársasági elnök úr önálló településsé nyilvánította Berentét. A település azóta folyamatosan szépül, fejlődik.

Hiszem amit Németh László mondott:
"Csak a múltjához hű nép csinálhatja erővel a jövőt!"

Juhász József- Berente Község Polgármestere

(Forrás: http://berente.hu/onkorm_polgkosz.html)

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább