Békés

Békés, – a településen található 23 hídja miatt – a „Hidak városa" csodálatos természeti környezetben található, több túraútvonal halad a Dánfoki Üdülőközpont és a Kettős-Körös mellett.

A vízi sport lehetősége a folyó közelsége okán a vízi turizmushoz kedvező feltételeket teremt. A vízgyógyászat a várostól elválaszthatatlan, a Békési Fürdőben nátrium-hidrogén-karbonátos, hévízi minőségű termálvíz szolgál gyógyító erővel a reumás, gyulladásos ízületi és nőgyógyászati panaszokra. Kerékpárral is kiválóan bejárható Békés, a kiépített kerékpárút-hálózat révén már hét alkalommal elnyerte a Kerékpárosbarát Település címet. A békési szilvából készült eredeti gasztronómiai különlegességek – a híres Békési Pálinka és a Csapó Pékség által készített békési szilvalekváros papucs – mellett a Békési Kolbász hírneve is már az országhatáron túl jár.

A „Virágos Békés" helyi környezetszépítő verseny népszerűsége révén a lakosok elkötelezetten tartják rendben környezetüket, így a városba érkező turistákban mély nyomot hagy a „virágos fogadtatás". 2014-ben a békési festőművészre, Jantyik Mátyásra emlékezik a település, születésének 150. évfordulója alkalmából számos rendezvény várja az érdeklődőket. 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább