Balatonudvari

Településünk a Balaton északi partján, Balatonfüredtől 10 km-re, a Tihanyi-félsziget szomszédságában fekszik. A 376 állandó lakost és több ezer nyaraló vendéget számláló kistelepülésünk tipikusan üdülőfalu. Körülbelül ezer nyaralóépület, számos panzió és üdülő vendégserege talál nálunk igazi balatoni hangulatot, szórakozási és sportolási lehetőségeket.

Településünk hírét szív alakú sírköveink legendája repíti messzire, sokan keresik fel műemlék temetőnket. A múlt emlékei a szép fekvésű, remek akusztikájú fövenyesi kápolna, valamint a katolikus és református templomaink épületei mellett, Helytörténeti Galériánkban érhetők tetten. Borkultúránk múltja mellett jelene is jelentős. Minden évben megrendezzük bor- és borkorcsolya versenyünket, melynek díjazása szezonnyitó nagyrendezvényünk keretein belül borlovagok felvonulásával, esetenként borlovag avatással is párosul.

Lakóink a csendesebb téli időszakban is aktívak, helyi konditermünk, nyugdíjas klubunk kihasználtsága mellett, műsorainkat is színesítik részvételükkel.

Mint Balaton-parti település, igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a nyári szezonban hozzánk látogató nyaralóvendégek és turisták kellemesen érezzék magukat. A kellemes időtöltéshez a szép és tiszta környezettel is hozzá kívánunk járulni. Folyamatosan rendezetten tartjuk a közterületeket, parkokat. Minden évben folyik a virágosítás a közterületeken. A többéves munkánk elismeréseként 2013. évben elnyertük „A tiszta és virágos Veszprém megyéért" verseny 1. díját a 300-500fős települések kategóriájában.

Önkormányzatunk kulturális, közművelődési szolgáltatásaival biztosítja a helyi lakosoknak, ill. a nyárra hozzánk látogató turistáknak, átutazóknak, rendezvényeink látogatóinak a közösségi színteret és a művelődési lehetőséget. Minden hétvégére kínálunk a nyári szezonban szórakozási lehetőséget.

Településünk közbiztonságát szolgálja polgárőrségünk, akik öntevékenyen, civil keretek között működnek, télen-nyáron járőrözve a település határain belül és a környező boros pincék, nyaralók között. Ezen kívül természetesen rendezvényeink zavartalanságát is biztosítják.

Balatonudvari községben két önkormányzati tulajdonban és üzemeltetésben lévő strand található, a Balatonudvari és a Fövenyesi Strand. Strandjaink közkedveltek az itt élők, itt nyaralók és a vonzáskörzet turistái számára egyaránt. Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít területeik gondozására, folyamatos tisztántartására, a virágosításra és nem utolsó sorban a biztonságos fürdőzés feltételeinek a megtartására.

A Balatonudvari Strandon a pihenéshez, strandoláshoz, WC és hideg vizes zuhanyzó helyiségek, kültéri zuhanyzó, öltözőhelyiségek, kerékpártároló, valamint vendéglátó- és kereskedelmi egységek kínálata áll a vendégek rendelkezésére.A szabadidő tartalmas eltöltéséhez minősített gyermek játszótér, gyermek animációs helyiség, strandröplabda pálya, focipálya, vízisporteszköz kölcsönző kínálatából választhatnak.A gyermekek örömére sekély vízű parti föveny került megvalósításra, ahol a kisgyermekek szülői felügyelet mellett pancsolhatnak egész nap. A strand 2013-ban elnyerte a Kék Hullám Zászló díjat.

A Fövenyesi Strandon minősített gyermek játszótér, WC és hidegvizes zuhanyzó helyiségek, strand röplabda pálya, lábtenisz pálya, valamint vendéglátó egységek kínálata áll a vendégek rendelkezésére.

Aki eddig még nem tette, látogasson el településünkre, keresse fel emlékeinket, csendes, nyugodt nyaralóhelyünket. Kapcsolódjon ki nálunk! Ne feledje, Balatonudvari „szívesen" látja Önt!

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább