Balatonszárszó

Balatonszárszó a Balaton déli partján elhelyezkedő 2170 lakosú település. Csendes, rendezett családi nyaralóhely, igazi gyermek-paradicsom.

Az 5,5 km hosszú Balaton-parton számtalan magánszálláshely, szálloda és panzió valamint három jól felszerelt szabadstrand áll az üdülővendégek rendelkezésére.
A központi strandon fövenyes gyermeköbölben pancsolhatnak a legkisebbek. Ezen felül rendszeres animációval és egyéb ingyenes programokkal várjuk a fürdővendégeket. 

Balatonszárszó neve összekapcsolódik József Attila emlékével. A költő utolsó szárszói lakhelye ma múzeumként működik. A Balaton-parti parkban található az Ortutay Tamás szobrászművész által készített emlékmű.

A település évente visszatérő műsoros rendezvényei: a majális, a júniusi szezonnyitó, a Sárkányfesztivál, az államalapítás tiszteletére megrendezett ünnepi program, a Lecsófesztivál és a Szüreti vígasság. A Csukás Színházban rendszeres gyermek- és felnőtt programok várják az érdeklődőket. A község látnivalói közül említést érdemel még a nemrégiben megnyílt krokodilfarm.

 

Szeretettel várjuk, és reméljük, hogy hamarosan a vendégeink között köszönthetjük

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább