Balatonmáriafürdő

A Balaton dél-nyugati partszakaszán 7,5 km-es védett természeti környezetét megtartó Balatonmáriafürdő a nyugalomra vágyó családok, turisták kedvelt üdülőhelye. Településünkön panziók, minden igényt kielégítő magánházak fogadnak turistákat, akik családias környezetben, igazi vendégszeretetben pihenhetnek. A csodálatos panorámájú természetes környezetben hét strand áll a fürdőzni vágyók rendelkezésére. Hangulatos vendéglátóhelyek és a színvonalas nyári rendezvények kellemes kikapcsolódást nyújtanak az itt tartózkodóknak.

Az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül a település, fontos szerepet játszik a környezet szépítése, a természeti értékek megőrzése is. Évente fásítási program keretében pótoljuk a kivágott fákat, civil szervezetek bevonásával.

Számos nyertes pályázatnak köszönhetően felújítottuk a település központját, a strandi épületeinket, közösségi házat építettünk. A fiatalabb korosztályra is gondolva, felújításra kerültek a település játszóterei, több és szebb zöldfelület, virágágyás került kialakításra a településen.

 

 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább