Balatonföldvár

Balatonföldvár a Dunántúl szívében, a Somogyi-dombság északi peremén, a Balaton déli partján fekszik. Csodálatos fekvése, változatos tájai miatt a Dél- Balaton egyik legvonzóbb települése. A város az 1800-as évek végének céltudatos fürdőhelyi fejlesztése révén vált kiemelt üdülőhellyé.

A tájjal harmonizáló platánsorok, tölgy-, jegenye- és fenyőligetek határozzák meg ma is a település arculatát. Látnivalókban bővelkedik a város:a kikötő és a Galamb-sziget a Földvári-öböl festői pontja, korzója;a Kármelhegyi Boldogasszony kápolna;a Kelta sétány;Bajor Gizi és Széchenyi Zsigmond nyaralója, Korányi Frigyes nyári kastélya.

Balatonföldvár dísze az 1200 m hosszú Kvassay sétány, a tópart legszebb sétahelye. A Balaton melletti települések között szinte egyedülálló, hogy több mint 1 km hosszú sétány vezet a part mentén. Platánsora megyei természetvédelem alatt áll.

A város vezetése számára fontos, hogy a városkép és zöldterületei jó benyomást keltsenek az idelátogatókban. Ezért nagy gondot fordítunk a település köz- és zöldterületeinek feldíszítésére, rendben tartására. Minden évben számtalan virágtartót és ládát, valamint egynyári virágot helyezünk ki. Emellett 2010-től folyamatosak a fejlesztések, melyek eredményeként parkjaink, sétányaink, strandjaink, utaink és köztereink újulnak meg. 1994-ben Európa-díjjal jutalmazták virágos városunkat, egy évvel később pedig a városok között elnyertük az első helyet a Virágos Magyarországért pályázaton.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább