Balatonalmádi

Balatonalmádi, a Balaton keleti medencéjének közkedvelt fürdőhelye, számtalan strandolási és sportolási lehetőséggel, a kempingtől a négy csillagos wellness szállodáig színvonalas szálláshelyekkel, hangulatos éttermekkel és ingyenes parkolással várja vendégeit.

A város büszkeségei az Európa Szoborpark, a vörösberényi, román kori alapokon nyugvó református erődített templom, a Szent Ignác és a Szent Imre templom a mellette álló Szent Jobb kápolnával, amely Szent István, Szent Imre és Boldog Gizella ereklyéjét őrzi. Aki aktív kikapcsolódásra vágyik, választhat tenisz, strandröplabda, lovaglás, kerékpározás, hajókirándulás, vitorlázás és sakkozás közül. A horgászat szerelmeseit remek halfogó helyek várják. A természet- és túrakedvelők sétálhatnak a Szent Erzsébet liget fái alatt, a Köcsi-tó partján vagy a Vörös Homokkő Tanösvényen.

A Tavaszi Zsongás nyitja a szezont, majd a Lovaskavalkád, Péter-Pál-napi vigadalom, Hungarikum Fesztivál és az Almádi Napok programjai várják a vendégeket. Csaknem két hétig kóstolhatják színvonalas műsorok mellett az ország borvidékeinek borait az augusztusi Borfesztiválon. A komolyzene kedvelői részesei lehetnek a "Régi zene" hangversenyeknek. Augusztus végén a Pálinka Napok búcsúztatják a nyarat, ősszel Szüreti mulatság és Tökfesztivál zárja a szezont. A Városháza tetőterében, és a Pannónia Kulturális Központban havonta más és más képzőművészeti kiállítást tekinthetnek meg.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább