Baktalórántháza

Baktalórántháza Szabolcs-Szatmár-Bereg megye középpontjában, a Nyírség középső részén helyezkedik el.

Kistérségi és járási központ volt és az ma is. A település lakosainak száma 3800 fő, de lakónépessége intézményei és foglalkoztatási adottságai révén megközelíti az 5000 főt. A jelenlegi település két kis község - a déli fekvésű Nyírbakta és az északi Lórántháza - egybeépítésével és egyesítésével alakult ki. A városban működik óvoda, mely a Zöld Óvoda büszke cím birtokosa, általános iskola és Örökös Ökoiskola címmel kitüntetett középfokú oktatási intézmény.

A közéletet gazdagítják civil egyesületeink: Arany Ősz Népdalkör, Városi Vegyeskar, Baktalórántházi Fiatalok Szövetsége, Polgárőr Egyesület, Természetbarát Kör. A sportélet is kiemelkedő jelentőségű és hosszú hagyományokra tekint vissza a Baktalórántháza Városi Sportegyesület szakosztályaiban. A városközpont épületei, zöldfelületei a 2011. évben újultak meg pályázati forrásokból, de az önkormányzat saját erőből is szépíti a várost újabb parkok kialakításával. Az idei évben a játszótér és környéke alakul át, valamint a környezettudatosság jegyében - szintén pályázati forrásból - a város lakossága komposztálási programban vesz részt.

A Degenfeld-kastély és annak növényritkaságokat is éltető parkja a rekonstrukciós munkálatok elvégzése után a jövő tavasztól nyílik majd meg a látogatók előtt.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább