Baja

Baja az Alföld és a Dunántúl találkozásánál, Bács-Kiskun megye délnyugati határán fekszik. Történetében mindig meghatározó volt a Duna. Évszázadokig a víz volt a kereskedelem fő útvonala, a megélhetés fontos forrása. Messze földön híres vásárainak köszönhetően olyan eleven, virágzó életet élt, hogy sokáig illették a kis főváros jelzővel. Baja napjainkban a halászlé fővárosa címmel büszkélkedhet, a halászlevet a hajdani, szegény halászlegények receptje szerint ma is tésztával készítik.

Csodálatos természeti kincsekkel megáldott város, amely különleges vonzerővel bír. A Duna és mellékága, a Sugovica a vízi sportok, kirándulások, horgászat kedvelőit csábítja ide. A bajai halászlevet és a környék borait évről évre sok ezren kóstolják meg a Halfőző Fesztiválon és a vendéglőkben.

Mintegy negyven műemlék és városképi jelentőségű épület található Baján. A negyvenezer lakosú város évszázadok óta a magyar, a német, a szerb és horvát nemzetiségek otthona. Ezt a sokszínűséget a bajai épületek, hagyományok mindig is őrizni fogják.

 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább