Apró kezek, csodakertek - gyereknapi kertépítőverseny
Ovisok és kisiskolások bájos kertjei épülnek Mosonmagyaróváron pont gyereknap alkalmával, május 31-én. Az ötlet nem új keletű: már ötödik alkalommal fogják díszíteni az apró fantáziakertek a Nyugat-dunántúli belváros egy utcáját egész nyáron, az „Apró kezek, csodakertek" eseményt követően. Vasárnap az építést is végig tudjuk nézni és szurkolhatunk a kedvenc kertépítő csapatunknak!

Május 31-én Mosonmagyaróváron, a Magyar utcában épülnek fel a gyerekek csodakertecskéi az önkormányzat, helyi vállalkozások, iskolák és óvodák, és nem utolsósorban a szülői közösség összefogásában. Pici hidakat, mesefigurákat, csobogókat és faházacskákat kerítenek körbe a növényekkel majd a gyerekek és az őket segítő szülők és pedagógusok. Mindegyik kis kert más és más lesz idén is: saját, különleges világot jelenítenek meg, vagy éppen egy konkrét mese díszletei közé kalauzolják a nézősereget.

Hatalmas munka áll egy-egy kertecske elkészülése mögött, míg a mosonmagyaróvári Magyar utcán hamarosan apró, 100X80 cm-es ágyasokat keltenek életre.

Még május elején jelentkezhettek a csapatok az idei kertépítő versenyre. Azóta folyt a tervezgetés és az előkészületek, gyártották a mesefigurákat, hidakat, házacskákat, kerítéseket és szélmalmokat a gyerekek és felnőttek, sőt a megálmodott kerthez szükséges növényeket is pontosan kellett igényelniük.   A növényeket nem mellesleg az ötletgazda, Lobitz Ákos és növényárudája biztosítja versenyzőknek.

Az V. Mosonmagyaróvári Gyermek Kertépítő Verseny  napján a versengés mellett is érdekes programok és finom ételek is lesznek Mosonmagyaróvár belvárosában. 

A műsoron lesz a MOFÉM Fúvószenekar, minden csapat, díjat, oklevelet és ajándékot is fog kapni. Az első helyezet pénzjutalomban részesül, amit kirándulásra, az iskola, óvoda szépítésére fordíthatnak a nyertesek. A rendezvényen beszédet mond a Magyar Turizmus Zrt. Belföldi Igazgatóságának igazgatója, Mártonné Máthé Kinga és a város alpolgármestere, Iváncsics János. 

Természetesen a kertek egész nyáron láthatók lesznek, és folyamatos locsolásukról, ápolásukról is gondoskodik a város.  Mert a virágosabb Magyarországért már bizony a kicsik is rengeteget tehetnek! 

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább