Ábrahámhegy

Ábrahámhegy 571 lelkes, a Balaton északi partján a Badacsonytól keletre fekvő üdülőközség.

A települést a 71-es számú főúton, vagy a Budapest-Tapolca vasútvonalon közelíthetjük meg. Az északról félkörívben hegyek övezte, délről a tó határolta völgykatlanban helyezkedik el, kedvező klímájának is köszönhetően, hogy az északi part kedvelt üdülőhelye és nagyszerű bortermő vidék.

Nevét a falut nyugatról őrző hegyről kapta. Első írásos említése 1082-ből származik.

Legfőbb vonzereje a Balaton nyújtotta élmények, homokos strandja az északi part egyik legszebb fürdőhelye. Teniszpálya, sportpálya, mini golfpálya és vitorláskikötő várja a sportkedvelőket. A központban magasodó Bökk-hegyen épült kilátón a környék panorámájában gyönyörködhetünk. A helytörténeti gyűjtemény kiállításán a település múltjának emlékeivel ismerkedhetünk meg.

A községben számos színvonalas szállás- és vendéglátóhely található. Ne mulassza el megkóstolni az itt termő kitűnő borokat.  Az idelátogatókat a szezon idején változatos rendezvények, programok várják - falunap, illetve gyereknap, sportnapok és az augusztusi bornapok. Ezen rendezvényeinket több százan keresik fel.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább