A Virágos Magyaroszág verseny és a MÖFÖSZ
A Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség (MÖFÖSZ) a zöldfelület-gazdálkodási, díszkertészeti szakma, a szakterületért tenni akaró civil szféra tömörülése. A Szövetség célja, hogy megnyilvánulási lehetőséget teremtsen a szakterületen működő szakembereknek és szakmai segítséget nyújtson nekik.

Rendszeres rendezvényein a szakterület aktuális problémáit tárgyalja meg a tagjaival, közös álláspontot fogalmaz meg szakmai érdekeik érvényesítésére, és a települések természeti környezetének fennmaradása és fejlesztése érdekében.

Szem előtt tartja, hogy változó környezetünk számos új kihívást jelent a szakterület számára, amelynek mielőbbi megoldásáért a Szövetség,- képviselve tagsága érdekeit, a hivatalos fórumokon eljár.

Fontos feladata, hogy a Főkertészi státusz és munkakör a szakma igényeinek megfelelő tartalommal, a Főépítészekkel azonos rangot kapjon. Célja, hogy a települési környezetet érintő döntéseknél a döntést hozók rendszeresen és kötelezően kikérjék, és figyelembe vegyék a szakmai véleményét.

Megoldást keres arra, hogy a zöldfelület-gazdálkodási szakterület a szakirányítás felsőbb szintjein megfelelően képviselve legyen, a jogszabályok részletesen kitérjenek a szakmát érintő legfontosabb problémák megoldásaira is, ehhez rendszeres szakmai segítséget nyújt. Figyelemmel kíséri és az „Év Főkertésze" díjjal, évente elismeri a szakmában a legjobbat.

A Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség régiófelelősei és tagjai útján, komoly szerepet játszik a „Virágos Magyarország" verseny lebonyolításában, a nemzetközi versenybe delegálható díjazottak kiválasztásában. A verseny azonban nem csak vetélkedés, hanem jelentős eszköz a környezet fejlesztésében, a települési arculat megteremtésében. A verseny feltételeinek teljesítésével a települések segítséget kapnak abban is, hogy megtalálják saját kiugrási pontjaikat, ezzel idegenforgalmuk fejlődik, de segít a kapcsolatépítésben lakosság és település vezetése, vállalkozói szféra és lakosság között, a hagyományok ápolásban, a civil szféra mozgósításában.

A MÖFÖSZ országos szerveződés, az egyes régiók tagságának összefogását és képviseletét régiófelelősi hálózat végzi.

Támogatói sorába várja mindazokat, akik e célokkal azonosulni tudnak.

Kapcsolódó:

2016-ban is díjazták a legvirágosabb településeket
November 18-án, Kaposváron osztottuk ki Virágos Magyarország 2016 díjakat és különdíjakat. Elismerésben részesültek... tovább
Mosonmagyaróváron és Dunakilitin járt az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének zsűrije
2016 júliusában huszonhatodik  ... tovább

Mert közös a Világunk - Környezetszépítő akció az esélyegyenlőség kertjében
Öt éve sikeres a Városgondnokság  ... tovább