A Magyar Turizmus Zrt. közleménye - 2011. május 26.
Még néhány napig nevezhetnek az önkormányzatok a "Virágos Magyarországért" környezetszépítő versenybe falu, illetve város kategóriában. A jelentkezés az interneten keresztül lehetséges ezen a honlapon.

A "Virágos Magyarországért" versenyt immár 18. alkalommal hirdeti meg a Virágos Magyarországért Szervező Bizottsága. Célja a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

A verseny elismerését jelenti, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor ebben az évben is két települést, egy várost és egy falut díjaz majd. A "Virágos Magyarországért" verseny lebonyolítását a Magyar Turizmus Zrt. és különböző minisztériumok, köztük a Belügyminisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, továbbá a szakmai és civil szervezetek összefogása teszi lehetővé.

A verseny fődíja: Magyarország képviselete a 2012. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe).
A jelentkezés határidejét a szervező bizottság 2011. június 3-ig meghosszabbította.
További információk:
A Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny Szervező Bizottsága
Pollák Erika projekt manager (06-30-250-40-11),
Pécsi Melinda titkár (06-1-488-8630),
E-mail: pecsi@itthon.hu

2016-ban is díjazták a legvirágosabb településeket
November 18-án, Kaposváron osztottuk ki Virágos Magyarország 2016 díjakat és különdíjakat. Elismerésben részesültek... tovább
Mosonmagyaróváron és Dunakilitin járt az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének zsűrije
2016 júliusában huszonhatodik  ... tovább

Mert közös a Világunk - Környezetszépítő akció az esélyegyenlőség kertjében
Öt éve sikeres a Városgondnokság  ... tovább