A Magyar Turizmus Zrt. közleménye - 2011. május 26.
Még néhány napig nevezhetnek az önkormányzatok a "Virágos Magyarországért" környezetszépítő versenybe falu, illetve város kategóriában. A jelentkezés az interneten keresztül lehetséges ezen a honlapon.

A "Virágos Magyarországért" versenyt immár 18. alkalommal hirdeti meg a Virágos Magyarországért Szervező Bizottsága. Célja a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

A verseny elismerését jelenti, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor ebben az évben is két települést, egy várost és egy falut díjaz majd. A "Virágos Magyarországért" verseny lebonyolítását a Magyar Turizmus Zrt. és különböző minisztériumok, köztük a Belügyminisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, továbbá a szakmai és civil szervezetek összefogása teszi lehetővé.

A verseny fődíja: Magyarország képviselete a 2012. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe).
A jelentkezés határidejét a szervező bizottság 2011. június 3-ig meghosszabbította.
További információk:
A Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny Szervező Bizottsága
Pollák Erika projekt manager (06-30-250-40-11),
Pécsi Melinda titkár (06-1-488-8630),
E-mail: pecsi@itthon.hu

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább