24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját, így ők képviselik hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén, az Entente Florale Europe megmérettetésen.

A verseny szervezési és lebonyolítási feladatait ellátó Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán hangsúlyozta: „a megmérettetés kiváló lehetőség arra, hogy megmutassuk Magyarország iránti szeretetünket." Valamennyi résztvevőnek köszönetet mondott, kiemelve, hogy „az idei az utóbbi évek legnagyobb érdeklődésére számot tartó versenye, hét éve nem neveztek olyan sokan, mint most. Valójában mindenki nyer, hiszen rendezett, virágos terek, parkok, épületek várják az itt élőket és az ide látogatókat."

A veszprémi díjátadó rendezvényen az alábbi díjak kerültek kiosztásra:

Fődíjak 

A Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen összesen 108 díjat osztottak ki. Öt település kapott fődíjat: Veszprém (50.000 feletti), Balatonfüred (50.000 alatti), Lajoskomárom(2000 fölötti), Szálka (2000 alatti), Budapest XIX. kerület (Budapesti kerület) kategóriában.

További díjazottak

  • Miniszterelnöki díjban részesült Székesfehérvár és Kisbodak. 
  • A Legvirágosabb úti cél díjakat 2017-ben ítélte oda először a Magyar Turisztikai Ügynökség: Zsebeháza, Csemő, Szolnok, Biatorbágy, Ózd és Budapest VIII. kerülete részesült az elismerésben.
  • A Magyar Turisztikai Ügynökség turisztikai különdíjában Herend és Paloznak település részesült.
  • Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke Fővédnöki díjat adott át Pálosvörösmart és Nagyrákos településeknek.
  • Rozmaring díjban részesült: Aranygombos Fogadó, Telkibánya; Hotel Gabriella, Tapolca; Hársfa Étterem, Mosonmagyaróvár; Czakó Kert, Budapest I. kerület; Kulacs Csárda, Eger; Géza Konyhája, Gyula; Takler Kúria Étterem, Szekszárd.
  • Arany Rózsa díjban Velence, Pányok, Harkány, Zalakaros, Szentes, Kisújszállás, Albertirsa település részesült. 
  • Szervező Bizottság elnöki díjban Budaörs, Újhartyán, Ózd, Cegléd és Hajdúnánás település részesült. 

A verseny valamennyi résztvevője egyéni, a helyi kimagasló értékeket méltató oklevelet kapott.

A magyar verseny szervesen kapcsolódik az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyéhez (Entente Florale Europe), amely több mint három évtizedes múltra tekint vissza. Az Entente Florale Europe 9 ország mintegy 25 ezer települését és több mint 50 millió lakosát tudhatja maga mögött. A Magyar Turisztikai Ügynökség büszke arra, hogy díjazott településeink az európai versenyen eddig 10 arany-, 26 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10-et pedig Európa-díjjal jutalmaztak.

Az Entente Florale Europe idei versenyében Tihany aranyérmet, Kaposvár ezüstérmet nyert, emellett az utóbbi elhozta „Az Európa legszebb főtere" különdíjat is a szlovéniai Podcetrteken megrendezett szeptemberi díjátadón.

24. alkalommal díjazták a legvirágosabb magyar településeket
Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját... tovább
Európai díjkiosztó ünnepség Podcetrtekben
Európa kilenc országának és több mint háromszáz képviselőjének részvételével a szlovéniai Podcetrtek településen ünnepélyes keretek között... tovább
Borbás Marcsi a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny új fővédnöke
A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese... tovább